Prečko 1a, Zagreb
+385 1 3855 855

Broadcast i multimedijalna rješenja

Image link

Audio produkcija i postprodukcija

CS Computer Systems se još od svojih početaka bavi profesionalnim audiosustavima za produkciju i postprodukciju, kako za broadcasting okruženje, tako i za studijski rad. Velik udio ponude zasnovan je na proizvodima tvrtke Avid koja je, akvizicijom Digidesigna, svojim portfoliom konzola, konvertera, DSP sustava i montaža postala jedan od glavnih igrača na području profesionalne akustike i digitalne obrade signala. Naša tvrtka isto tako ima iskustva i sa perifernim sustavima za arhiviranje i katalogizaciju audio materijala, te sva ova rješenja prilagođava i integrira prema zahtjevima i radnim procesima klijenata, kako na području softvera, tako i hardvera.

Osim visoko profesionalnog sektora, naša tvrtka posvećena je i organizacijama odnosno pojedincima s manjim obimom produkcije, te nudi integrirana rješenja za praktično snimanje u manjim studijima i amaterskim uvjetima.

Za više informacija pošaljite upit
Automatizirano emitiranje programa

Automatizirano emitiranje programa

Moderni televizijski trendovi diktiraju visoku razinu fleksibilnosti u emitiranju programa, u različitim formatima, na brojnim jezicima i za veliki broj platformi, uz sve važnije smanjenje troškova nabavke i održavanja sustava. CS pokriva se aspekte planiranja, izvedbe i održavanja višekanalnih sustava za automatizirano odvijanje programa, bilo da se radi o jednostavnim rješenjima za male klijente po principu channel-in-a-box, pa do cjelokupnih lanaca sa diskretnim komponentama.

Naglasak je na uskoj integraciji svih dijelova sustava i maksimalnoj efikasnosti i sigurnosti rješenja kako bi se osigurao nesmetan rad u 24/7 režimu, brzu izmjenu programa i fleksibilnost prilikom rekonfiguracije za potrebe uvođenja novih elemenata u program. SD, HD, UltraHD, višejezični DVB podnaslovi i Dolby E audio zapisi, dinamički grafički elementi povezani sa različitim izvorima podataka, umetanje reklama, prenamjena sadržaja za nelinearne platforme, IP distribucija i streaming; svaki aspekt distribucije sadržaja je u domeni planiranja i implementacije, bez obzira na kompleksnost zahtjeva.

Za više informacija pošaljite upit
Image link

Broadcast infrastruktura

Svaka televizijska kuća, studio, produkcija ili centar za emitiranje počiva na kvalitetno izvedenoj infrastrukturi. CS pokriva sve potrebe iz ovog segmenta sinergijom različitih odjela iz svih relevantnih područja: mrežne tehnologije, broadcast tehnologije, pasivno i strukturno kabliranje, distribucija signala.

Suradnjom s vodećim svjetskim proizvođačima opreme omogućavamo potpunu izvedbu infrastrukture za prijenos signala, zajedno sa procesnom opremom, mrežnim, video i audio matricama, konverterima signalam, multiviewever uređajima itd. Poseban naglasak je na nadzoru signala, bilo da se radi o subjektivnoj kontroli na specijaliziranoj opremi, ili sustavima za nadzor cjelokupnog prijenosnog puta signala u svim točkama prijenosnog lanca, te snimanja signala za potrebe zakonske regulative, ali i dublju analizu emitiranja i statistika. Također, obuhvaćena je i distrubucija odnosno kontribucija AV signala putem IP veza uz odgovarajuću opremu za osiguranje maksimalne kvalitete signala, optimalno iskorištenje kapaciteta, osiguranje od pogrešaka, redundanciju i nisku latenciju.

Za više informacija pošaljite upit
Image link

Inteligentna OTT/IPTV rješenja

CS se od 2009. godine duboko angažirao na području OTT sustava, prije svega vlastito razvijenim OTT rješenjem AVIION. Radi se o sustavu distribucije multimedijskih sadržaja, na zahtjev ili uživo, na razne klijentske platforme poput pametnih telefona, tableta, set-top-boxova, smart-TV uređaja i računala. AVIION je ujedno osmišljen kao Cloud rješenje, tj. osim samostalne instalacije nudimo klijentima i mogućnost korištenja naše hardverske infrastrukture što drastično smanjuje troškove održavanja i ubrzava lansiranje usluge. Više o ovom potpunom, “ključ-u-ruke” OTT rješenju možete saznati na njegovom dediciranom websiteu, na www.aviion.tv.

Razvoj OTT sustava se pokazao prirodnim nastavkom na IPTV sustave s kojima je CS također skupio značajno iskustvo,  kombinacijom partnerskih i vlastitih tehnologija. Tako u svojoj ponudi imamo razne varijante integracije i održavanja IPTV sustava, kao i programe njihove tranzicije u smjeru OTT-a, s obzirom da AVIION kao naš primarni proizvod ujedno može služiti i kao jezgra za IPTV infrastrukturu.

Za više informacija pošaljite upit
Image link

Kamere i dodatna oprema

Napretkom tehnologije stvoreni su uvjeti za tapeless izvedbu kamkordera, što je Panasonic iskoristio za predstavljanje P2 sustava kamkordera koji koriste poluvodičku memoriju za pohranu zapisa, a CS prepoznao kao ključan korak u evoluciji televizijske i filmske produkcije.

CS predstavlja cjelokupni portfolio profesionalnih ENG (Electronic News Gathering) i EFP (Electronic Field Production) kamkordera, slow-motion kamera, malih kamkordera za snimanje događaja te studijskih kamera lanaca.

Naglasak je na pomnoj integraciji formata materijala i metapodataka u ostale produkcijske sustave koji se koriste u radnom procesu, uz minimalne zahvate na prilagodbi sadržaja i maksimalno očuvanje kvalitete.

Također, s napretkom mobilne povezivosti kamere posjeduju dodatni potencijal za uklapanje u procese bazirane na cloud servisima, još dok je kamera na terenu, čime se značajno štedi vrijeme i povećava efikasnost, a vrijeme za objavu vijesti drastično skraćuje.

Osim samih kamera i kamkordera CS u svom portfoliu ima brojnu prateću opremu renomiranih proizvođača.

Za više informacija pošaljite upit
Image link

MAM i planiranje programa

Centralna točka praktički svih većih produkcija je sustav za upravljanje sadržajima (Media Asset Management), te na tom području CS nudi rješenja za katalogizaciju i praćenje materijala, bilo kao samostojeće sustave, bilo integrirane u radne procese u broadcasting ili produkcijskom okruženju. Ovakve MAM sustave također povezujemo s ostalim rješenjima iz naše ponude, bilo da se radi o sustavima za arhiviranje, obradu redakcijskih vijesti, ili sustavima televizijsku grafiku, generiranje titlova, itd.

Kako bi se zaokružio cjelokupni proces emitiranja programa, potrebno je implementirati kvalitetno rješenje za planiranje programa i prodaju termina, te planiranje resursa. U sferi planiranja programa nudimo vlastito rješenje Flly za brzo i praktično planiranje emitiranja programa. Flly omogućava izradu i propagaciju rasporeda emitiranja za proizvoljan broj kanala uživo s preciznošću na razini pojedinačne slike (frame accuracy), automatizirano povezivanje sa sustavima za upravljanje sadržajima, podršku za reklame, sekundarne događaje, vizualni editor, kao i objavu informacija u raznim formatima pogodnima za emitiranje te za objavu u XMLTV formatu. Osim samostalne instalacije, Flly je ponuđen i kao rješenje “u oblaku” što je posebno povoljno za manje organizacije.

Za više informacija pošaljite upit
Image link

Newsroom i studijska produkcija

CS nudi sustave za profesionalnu agregaciju, obradu i emitiranje redakcijskih vijesti. Ovakvi sustavi pokrivaju sve korake produkcije, od automatizirane sinkronizacije novih vijesti s agencijskih izvora, preko mogućnosti njihovog prijevoda, obrade teksta, nelinearne obrade vezanog video sadržaja na radnim mjestima, do emitiranja i povezivanja s grafičkim sustavima, videomiješalima,  teletekstom, teleprompterima i ostalim televizijskim sustavima. Sustavi su pogodni za redakcije svih veličina, od manjih regionalnih televizija i radija, do velikih produkcijskih kuća s velikim brojem povezanih redakcija i uživo emitiranih kanala.

Na području studijske produkcije također nudimo sustave za cjelokupne procese tapeless studijske produkcije: unos (ingest) sadržaja bilo iz studija ili s kartica terenskih ENG kamera, produkcijski Asset Management  sustav za projektni rad, sustave za pohranu, arhiviranje, te kolaborativnu obradu video sadržaja “u oblaku” ili lokalno. Naša rješenja pokrivaju i rad s više kamera (multicam) kao i rad sa snimkama slow-motion kamera.

Za više informacija pošaljite upit
Image link

NLE i grafika

CS  već dugo uspješno surađuje s tvrtkom Orad, jednim od svjetski vodećih proizvođača sustava grafike za video produkciju. Ovi sustavi podržavaju razne vrste grafike, od redakcijskih, preko sportskih, do statistika i grafikona, a CS ih po potrebi povezuje s drugim srodnim produkcijskim sustavima kao što su sustavi za automatsko emitiranje programa, newsroom sistemi, i slično. Također nudimo i sustave za virtualne scene i Augmented Reality, zajedno s cjelokupnom pratećom opremom, koja uključuje rješenja za tracking više kamera unutar jednog studija, renderere dinamičkih scena, chromakey studijske pozadine, i sl.

U našem su asortimanu i sustavi za nelinearnu montažu. Nudimo kako samostalne sustave tako i one namijenjene centraliziranom okruženju, s mogućnošću kolaborativnog rada i povezivanja na centralne sisteme za pohranu videozapisa, te naprednim mogućnostima poput obrade sadržaja u mjestu (edit-in-place), istovremenog rada više montaža na istom materijalu na udaljenim lokacijama putem Interneta, itd. Naša rješenja pokrivaju potrebe i budžet kako malih televizija s ograničenim resursima, tako i zahtjevnih televizijskih i produkcijskih kuća s velikim prometom sadržaja te brojnim montažerima.

Za više informacija pošaljite upit
Image link

Potpuna File Based Workflow rješenja

Profesionalna multimedijska produkcija često je zasnovana na radnim procesima u kojima su temeljni elementi datoteke (file-based workflows). CS  nudi razna rješenja za ubrzavanje, pojednostavljivanje i automatizaciju ovakvih radnih procesa. Nudimo široku fleksibilnost na području formiranja radnih procesa prema željama kupca, katalogizaciju sadržaja odnosno upis metapodataka o sadržaju u Asset Management sustave, stvaranje automatskih “okidača” koji pokreću procesiranje ili ovise o metapodacima datoteka, razne sustave za ubrzanje prijenosa datoteka, kao i integraciju s drugim produkcijskim radnim procesima. Ove sustave često kombiniramo s transkoderima za razne platforme, kao i sustavima za pohranu i arhiviranje podataka koje CS nudi u sklopu svojeg odjela za sistemska rješenja.

Također nudimo mogućnost integracije ovakvih automatskih radnih procesa sa sustavima za objektivnu kontrolu kvalitete audiovizualnih sadržaja (QC), koja postaje kritična u domeni datoteka različitih formata i standarda.

Za više informacija pošaljite upit